Lactose vrije kaneel Speltkoekjes

Lactose en koemelk vrij

lactose vrije kaneel koekjes

Deze heerlijke spelt koekjes zijn ideaal wanneer je nog even snel wat lekkers moet bakken voor als er bezoek komt, maar deze koekjes werken ook heel goed tegen de lekkere trek! De koekjes zijn erg makkelijk te maken, snel klaar en ze zijn ook nog eens erg lekker!!

Wanneer je met mij mee bakt kan je ongeveer genieten van 10 heerlijke koekjes. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om er wat meer te maken. Je zal dan wel de hoeveelheden even moeten aanpassen.

 

Benodigdheden:

100 gram Speltmeel

70 gram Plantaardige margarine

1 theelepel baking soda

2 eetlepels rietsuiker

1 eetlepel honing

4 theelepels kaneel (je kan natuurlijk ook meer/minder kaneel toevoegen, dit is naar je eigen smaak).

 

  1. Haal de bakplaat uit de oven en bedek deze met bakpapier. Verwarm de oven vervolgens op 180 graden.
  1. Doe het speltmeel in de kom en voeg daar alle ingrediƫnten aan toe. Het is makkelijker wanneer je de boter even in blokjes snijdt voor je het gaat kneden.

lactose vrije kaneel koekjes

  1. Kneedt het deeg goed door elkaar en maak er een mooie bal van. Laat het in de kom rusten voor ongeveer 30 minuten, bedek het deeg met huishoudfolie.
  1. Strooi nog wat speltmeel over het aanrecht zodat het deeg niet blijft plakken en rol het deeg uit. Niet te dun uitrollen, ongeveer 1 centimeter dik.
  1. Pak een leuk vormpje en maak van de uitgerolde deeg mooie koekjes. Leg deze op de bakplaat.

lactose vrije kaneel koekjes

  1. De koekjes gaan ongeveer 16 minuten de oven in.
  1. wanneer de koekjes klaar zijn kan je ze nog even laten afkoelen. Ik zeg: smullen maar!!!

Nog een kleine tip:

Wanneer je de koekjes bewaart is het handig om ze in een afgedekte trommel te doen. De koekjes blijven ongeveer 3 dagen lekker.

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *