Lactose en koemelk vrij
Deze heerlijke spelt koekjes zijn ideaal om nog even snel wat lekkers te bakken voor als er bezoek komt, of als je gewoon lekkere trek hebt! Bak je mee?
Benodigdheden:
Voor 10 koekjes heb je nodig:
100 gram Speltmeel
70 gram Plantaardige margarine
1 theelepel baking soda
2 eetlepels rietsuiker
1 eetlepel honing
Een handje cranberry’s
- Verwarm de oven voor op 180 graden, haal van tevoren de bakplaat eruit en bedek het met bakpapier.
- Doe het speltmeel in de kom en voeg daar alle ingrediënten bij. Het is makkelijker als je de boter even in blokjes snijdt als je het gaat kneden.
- Kneedt het deeg goed door elkaar en maak er een mooie bal van. Laat het in de kom rusten voor ongeveer 30 minuutjes, bedek het deeg met huishoudfolie.
- Strooi nog wat speltmeel over het aanrecht zodat het deeg niet aan het aanrecht vastplakt en rol het deeg uit. Niet te dun uitrollen maar ongeveer 1 centimeter dik.
- Pak een leuk vormpje en maak uit het uitgerolde deeg mooie koekjes. Leg deze op de bakplaat met bakpapier er op.
- De koekjes mogen in de oven voor ongeveer 16 minuten.
- wanner de koekjes klaar zijn kan je ze nog even laten afkoelen. Ik zal zeggen smullen maar!!!
Nog een kleine tip: De koekjes blijven ongeveer 3 dagen lekker wanneer je ze in een afgedekte koektrommel doet.
Liefs