Lactosevrij en koemelkvrij
Soms heb je zin in iets lekkers, En wat is er nou lekkerder dan een heerlijke chocolade cake of brownie. Jammer genoeg zit hier vrijwel altijd koemelk en/of lactose in. Maar sinds kort heb ik ontdekt dat je in de biologische winkel een heerlijke brownie mix kan kopen waar geen koemelk of lactose in zit. Het enige wat je hoeft aan te passen is de boter, daar gebruik je dan weer plantenmargarine voor. Dus voor mensen met lekkere trek: Bak deze heerlijke brownie!!
Benodigdheden:
Pak brownie mix, te koop in alle biologische winkels
3 eieren
125 gram plantenmargarine
10 gram walnoten
25 ml sojamelk of als je het smeuïg wilt maken 50 ml
Kokos olie om de bakvorm mee in te vetten
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix de eieren en voeg daar de gesmolten plantenmargarine, en sojamelk aan toe.
- Voeg de brownie mix toe en mix het lekker lang zodat het lekker luchtig wordt.
- Hak de walnoten in mooie kleine stukje en meng deze met het beslag. Roer de walnoten er goed doorheen.
- Vet de bakvorm in en voeg het beslag toe in de bakvorm. Zet de bakvorm in de oven voor 30 minuten.
(let op, ik heb het beslag in een kleine bakvorm gedaan zodat het een mooie dikke brownie wordt maar daardoor moet de brownie iets langer in de oven, ik heb de brownie 50 minuten in de oven gedaan).
- Als de brownie klaar is zet je de oven uit en laat je de ovendeur ongeveer 10 minuten open staan. Haal de brownie na tien minuten uit de oven en laat je de brownie buiten de oven nog even afkoelen.
Snij de brownie in mooie stukjes. Yes het is gelukt een zelfgebakken lactosevrije brownie. Dat wordt vast smullen.
Liefs,