Lactosevrij en koemelkvij
Ik ben opzoek gegaan naar een lekker en makkelijk recept voor een bananenbrood en heb hier mijn eigen draai aan gegeven. Bananenbrood is ideaal voor het ontbijt, een tussendoortje, voor op reis of voor op je werk. Het fijne aan bananenbrood is dat je het goed in de vriezer kan bewaren en er elke dag een plakje uit kan halen. Er zitten geen suikers in en het is een gezonde en stevige vervanger voor de lekkere trek of ontbijt. Bak je mee?
Benodigdheden voor een bananenbrood:
3 bananen
100 gram amandelmeel
50 gram havermout
3 eieren
50 gram noten
1,5 Eetlepels dadelstroop
2 Theelepels kaneel
Snufje zout
Bakpoeder 5 gram
Kokosolie om de bakvorm mee in te vetten
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden. En week de rozijnen voor 10 minuten.
- Vermaal in een keukenmachine de havermout fijn tot meel.
- Pureer de bananen tot het mooi en glad is.
- Klop de eieren goed door en voeg er een snufje zout toe.
- Voeg de bananenpuree, geklopte eieren, havermout en het amandelmeel bij elkaar in de kom en meng dit goed door elkaar tot een mooi beslag.
- Hak de noten in stukjes (niet te klein) en voeg de noten toe bij het beslag en roer het goed door. Zie foto boven aan.
Voeg de bakpoeder, kaneel, rozijnen en de dadelstroop toe aan het beslag en meng het er goed doorheen.
- Vet de bakvorm in met wat kokosolie en doe het beslag in de bakvorm. Het bananenbrood mag de oven in voor ongeveer 40 a 50 minuten.
- Als het bananenbrood klaar is zet je de oven uit en zet je de oven op een kiertje en laat je het brood voor ongeveer 10 minuten in de oven staan voordat je het brood eruit haalt om buiten de oven te laten afkoelen.
- Haal het Bananenbrood uit de oven, laat het brood buiten de oven nog even goed afkoelen voordat je het brood in plakjes snijdt.
Tip: Je kan het brood in de vriezer bewaren en een avond ervoor een plakje uit de vriezer halen voor een gezond en voedzaam ontbijt. Ik zal zeggen smullen maar!
Liefs