Lactose vrij Speltbrood

(lactose en koemelk vrij)

 

Lactose vrij spelt brood

Zelf gebakken speltbrood is het lekkerste wat er is! Je hele huis ruikt naar heerlijk vers gebakken brood, daar wordt je toch gelukkig van :). Dit recept is gemakkelijk te maken, het kost alleen wel tijd om het brood te laten rijzen. Maar dan heb je ook wat! Als het eenmaal gebakken is dan kan je er natuurlijk van alles opdoen, wat jij het lekkerst vindt. Ik kies vaak voor biologische pindakaas of biologische honing. Jammie……… Bak je mee?

 

Benodigdheden:

Biologische speltbroodmix 500 gram

260 ml water

Blikvorm (ik gebruik een cakevorm)

Kokosolie

 

  1. Meng het meel samen met het water en kneed het tot een mooie bol.
  1. Kneed even een tijdje goed door zodat het brood lekker luchtig wordt en beter kan rijzen.

Tip: Mocht het deeg toch niet goed rijzen dan kan het komen omdat je nog niet goed en lang genoeg gekneed hebt.

lactose vrij spelt brood

  1. Leg vervolgens het deeg in een schaal en dek het af met huishoudfolie. Laat het deeg 40 minuten rijzen.
  1. Als de 40 minuten om zijn zet je het deeg over in de bakvorm. Vet de bakvorm van te voren in met kokosolie, verdeel het deeg goed!
  1. Dek het af en laat het deeg nogmaals rijzen voor 40 minuten. Zet de oven aan op 220 graden zodat deze kan voorverwarmen.
  1. Na het rijzen mag het brood voor 35 minuten in de oven. Zet het brood zo laag mogelijk in de oven, want anders kan de bovenkant verbranden.
  1. Haal het brood uit de oven en laat het goed afkoelen.

lactose vrij spelt brood

  1. Nu kan je het brood uit de blikvorm halen en het in mooie plakken snijden.

lactose vrij spelt brood

  1. Beleg je brood met wat je lekker vind, en smullen maar 🙂

 

 

Tip: Na dat ik het brood in stukjes heb gesneden bewaar ik het in een plastic zakje in de vriezer. Nu kan je elke dag voordat je naar het werk gaat sneetjes uit de vriezer pakken. Zo blijft het ook langer lekker!

 

 

Liefs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *