Lactose vrije Appeltaart

(lactose en koemelk vrij)

 

Lactose vrije appeltaart

Lactose en koemelk vrije appeltaart, dit is een favoriet bij mijn familie. Zodra er een feestje is of een speciale gelegenheid word ik altijd gevraagd om mijn appeltaart te bakken. Ik sta er bekent om, de lekkerste appeltaart :). En natuurlijk doe ik dat met liefde! Naast dat je huis heerlijk naar appeltaart ruikt is het superlekker!!

Benodigdheden:

1 pak Koopmans Appeltaart

175 gram plantenmargarine

1 middelgrote ei

5 grote jonagold appels

50 gram suiker voor bij de appels en rozijnen

75 gram rozijnen

2 a 3 theelepels kaneel

Bloem voor bestuiven aanrecht.

(voor als je met deeg ruitjes wilt maken op de appeltaart)

Springvorm

 

lactose vrije appeltaart

 

Bereiding:

  1. Laat de rozijnen wellen in wat water voor 15 minuten. Vind je het lekkerder om de rozijnen een beetje een extra smaak te geven, laat het dan wellen in een zoete likeur.
  1. Plaats het rooster iets onder het midden in de oven en verwarm de over alvast voor, met een elektrische oven op 180 graden, anders met een hete lucht oven op 165 graden.
  1. Vet de springvorm in met plantenmargarine. Let wel op dat je 175 gram plantenmargarine bewaart voor het deeg.
  1. Voeg het meel, ei en de plantenmargarine bij elkaar en kneed het goed door elkaar tot een mooie deegbal.
  1. Bekleed de bakvorm met het deeg. Ik doe zelf geen deeg ruitjes op mijn appeltaart maar jij kan het uiteraard wel doen! Bekleed de bakvorm dan voor 2/3 zodat je met de rest de ruitjes kan maken voor op de taart.
  1. Schil de appels en snij het in kleine blokjes.
  1. Meng de appelblokjes met 50 gram suiker, 2 a 3 theelepels kaneel en de rozijnen. (de rozijnen moet je wel eerst even uitlekken, anders wordt de taart te nat).
  1. Voeg het appelmengsel toen in de bakvorm en druk het even goed aan.
  1. Strooi voor de smaak en een mooie uitstraling nog wat kaneel over de taart en zet het in de oven voor zo ongeveer 60 tot 75 minuten.
  1. Als de appeltaart eenmaal klaar is laat je het even afkoelen. Wanneer de appeltaart nog een beetje warm is, is die het heerlijk om te eten!

Smullen maar!!!!

 

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *