Lactose en koemelk vrij
Lieve lezers, het is bijna kerst en dat betekend naast de gezelligheid en de cadeautjes, ook lekker eten! Ik heb voor jullie een heerlijk recept! Kerstkoekjes! Jeeeeej. Naast dat deze kerstkoekjes heel erg lekker en lactose/koemelk vrij zijn, is het ook heel simpel om te maken.
Benodigdheden:
– 1 pak KoopMans zandkoekjes.
– 225 gram plantenmargarine.
– 1 ei.
– Bloem
(op het pak staat 225 gram roomboter, dat is heel makkelijk te vervangen voor plantenmargarine)
- Verwarm de hete lucht oven voor op 150 graden of de elektrische oven op 170 graden. Haal wel alvast de bakplaat eruit.
- Meng het pak KoopMans met 1 ei en 225 gram boter door elkaar. Kneed alles goed door elkaar tot een mooie deegbal.
- Maak van de grote deegbal drie ballen, zodat je makkelijker het deeg kan uitrollen.
- Strooi wat bloem op je keukenblad zodat als je het deeg uitrolt het niet aan je keukenblad blijft plakken. Rol een bolletje uit met een deegroller, hou het ongeveer 1 centimeter dik. Nu kan je met leuke kerstvormpjes de koekjes eruit drukken, denk aan (kerstboom, kerstster of kerstbal).
- Leg de eerste lading uitgedrukte koekjes op de bakplaat en pak je volgende deeg bol. Maak nu ook daar mooie vormpjes van tot dat het deeg helemaal op is.
- Nu mogen de koekjes in de oven, haal de koekjes er na ongeveer 20 minuten uit. Kijk wel even of de koekjes mooi goudbruin zijn. Mij lukte het niet om alle koekjes in een keer te bakken, daarom heb ik het in twee delen gedaan.
- Als je klaar bent laat je ze nog even goed afkoelen. Wanneer ze zijn afgekoeld kan je ze gaan serveren. ( je kan ze natuurlijk ook lekker zelf opeten 🙂 ).
Lekker smullen!
Tip: de koekjes blijven 3 dagen lekker 🙂
Liefs