(Lactose en koemelk vrij).
Ik wil graag dit heerlijke recept met jullie delen: Lactose en koemelk vrije Kokoscake. Ik vind het zelf een heerlijke en feestelijk cake om te maken voor speciale gelegenheden. Het ziet er supermooi uit en is ook erg lekker. Dus mocht je iets te vieren hebben dan raad ik je deze feestelijke kokoscake aan! Bak je met mij mee?
Ingrediënten:
Boeren cake mix van Koop Mans
200 gram planten margarine
4 eieren middelgroot
2 repen biologische pure chocolade
150 gram geraspte kokos
Cake vorm 30 cm
Mixer of garde
Bereiding:
- Verwarm de oven alvast voor, met een elektrische oven op 160 graden, anders met een hetelucht oven op 150 graden.
- Doe de cake mix in een kom en mix dit samen met 4 eieren en 200 gram plantenmargarine. Mix het tot een mooi glad geheel, ongeveer 5 minuutje.
Tip: Hoe langer je het deeg mixt hoe luchtiger de cake wordt.
- Na het mixen voeg je 100 gram geraspte kokos toe en roer je het goed door elkaar.
- Vet de cakevorm goed in en doe het beslag in de cakevorm. De cake gaat voor 60 tot 70 minuten in de oven.
- Als de cake klaar is laat je het goed afkoelen.
- Nu kan je de chocoladesaus maken. Zet een pan op het vuur met water erin, daarboven op leg je een ijzeren kom.
- Breek de chocolade in stukjes en laat het smelten tot dat het mooi glad geheel is, zonder stukjes!
- Zet een ovenplaat met de cake op de wasbak zodat als je met de chocolade knoeit het in je wasbak terecht komt en niet op de tafel.
- Giet de chocoladesaus er geleidelijk overheen en verdeel het goed over de hele cake.
- En nu mag je met de rest van de kokos rasp (50 gram) over de cake strooien voor een extra lekkere kokos smaak. 🙂 Het ziet er meteen super mooi uit!
Liefs