Lactose vrije avocado pasta

Lactose vrije avocado pasta

Ingrediënten voor 3 personen:

(Lactose en koemelkvrij)

 

300 gram vlinder pasta

1 citroen

2 avocado

Dille

2 bosuien

200 gram spekjes

Peper en zout naar smaak

 

Bereiding:

 

  1. Zet een pan met water op het vuur en kook de vlinderpasta voor 11 minuten in de pan.
  2. Bak de spekjes mooi gaar in de koekenpan.
  3. Nu kan je de saus maken voor op de pasta. Schil de avocado’s en snij de bosui in mooie kleine stukjes.
  4. Doe de 2 avocado’s en 2 gesneden bosui in de blender en blender het tot een mooi geheel. Knijp een halve citroen uit boven de saus en blender dit goed door elkaar.
  5. Voeg een beetje citroen schaafsel van de schil toe aan de saus. Proef tussen door even of je er iets meer citroensap bij wilt hebben voor de smaak. En blender de saus nog even goed door elkaar.
  6. Snij de dille fijn en roer het door de saus. Naar smaak kan je ook een beetje zout en peper toevoegen.
  7. Giet de pasta af en mix het samen met de saus en spekjes. Schep het op je bord en geniet ervan. Eetsmakelijk!

 

Tip:

Mocht je nog wat over hebben is het ook heel lekker om het mee te nemen naar je werk als lunch. Koud is het ook erg lekker!!

 

 

 

Liefs