Ingrediënten voor 4 personen:
(lactose en koemelkvrij)
- 1 zoete aardappel
- 2 wortelen
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 3 teentjes knoflook
- 2 groente bouillonblokjes van Knorr
- 1 bosje peterselie
- 1 eetlepel olijfolie
- 750 ml water
Bereiding:
1. Was de groenten schoon onder de kraan. Pel en snipper de uien en knoflook en snijdt de zoete aardappel, paprika en wortels in stukjes.
2. Zet de pan op het vuur en voeg 1 eetlepel olijfolie toe in de pan. Fruit de ui en knoflook op een laag vuurtje voor z’n 2a3 minuten. Voeg daarna de groenten toe en zet het vuur iets hoger. Bak het voor 5 minuten en schep de groenten af en toe door.
3. Voeg 750 ml water toe met 2 bouillonblokjes en breng het aan de kook. Als het water kookt zet je het vuur op een laag pitje en laat je het voor z’n 20 a 25 minuten door pruttellen. Als de 20 a 25 minuutjes om zijn blender je de soep tot een mooi glad geheel. Naar smaak kan je nog wat zout en peper toevoegen.
Snijdt de peterselie fijn. Schep de soep in een kom en serveer met verse peterselie. Eet smakelijk!
Liefs